Welkom Op Onze Website !!

Welkom Op Onze Mobile Website !!

Het Naaihoekje

Facebook updates

Karpersessie naar Windmill Lake

Het was ergens eind 2013 dat we uit noodzaak voor een ander water moesten kiezen dan voorzien was.

Dus samen met Marco en onze vrouwtjes gingen we online op zoek  naar een water waar we mooie karpers konden vangen, en waar ook de dames en de kinderen hun ding konden doen.

Al snel kwamen we via de website van The Carp Specialis uit bij Windmill -Lake.

Zij hadden afgelopen winter nog alle stekken netjes gemaakt en op de stekken 1 en 3 nieuwe luxe huisjes geplaatst.

Ook hadden ze vorig jaar nog een bistro gebouwd waar je lekker kan gaan eten.

 

Ons besluit stond dus snel vast om voor dit water te kiezen, en meteen werd alles geboekt. Nu was het enkel nog wachten op de bevestiging van Bas van Klaveren.

Het zou weer voor het eerst in 4 jaar zijn dat we naar een ander water gaan omdat er op dat andere water dubbel geboekt was, en  de vangsten werden er ook jaar na jaar slechter. Een ander water maakte het voor ons weer wat spannender, en weer iets om naar uit te kijken aangezien we al jaren achtereen naar het zelfde water gingen.

De reviews over dit water zijn gewoon fantastisch en onze 2 weken die we geboekt hadden, konden naar ons gevoel al niet meer stuk.

 

Na een dag of 2 kregen we van Bas de bevestiging dat onze 2 weken geboekt waren en dat we zelfs het hele water voor ons alleen hadden, omdat we met 2 gezinnen met kinderen kwamen.

Dit was op voorstel van Diaan en Anton zodat we dan ook geen andere vissers  konden storen.

 

Het verlof lag vast en het plannen kon beginnen.

Omdat Marco en ik nog wat trips gepland hadden voor dit jaar, hadden we weer veel redenen om samen te komen.

Eerste afspraak was op  de beurs in Zwolle, we hadden van Bas gehoord dat Diaan en Anton aanwezig zouden zijn.

Voor ons de uitgelezen kans om met hun het een en ander te bespreken.

Daar viel het ons meteen op dat zij hun meer met passie beheren en dat klanten daar echt in de watten worden gelegd.

 

Het aftellen kon nu echt gaan beginnen, maanden werden weken en al snel was het vrijdag 25 juli.

Al heel de dag druk in de weer met alles in de kar en auto te leggen en voor het eerst in 4 jaar hadden we allemaal weer kriebels in de buik om naar dit veelbelovende water te gaan.

Snel nog eens kijken naar de laatste nieuwe berichten over de vangsten, en al snel bleek dat we ons daar eindelijk eens geen zorgen om moesten maken .

 

Omdat we pas ‘s nachts  gingen vertrekken besloten we zelf nog wat te slapen om zo de nacht goed door te komen.

De zenuwen waren echter zo groot dat er van slapen uiteindelijk niets terecht kwam.

 

Rond middernacht stonden Marco en Suzanne aan de deur, dus snel nog de laatste dingen inpakken en nog wat dingen bespreken voor onderweg en eindelijk konden we vertrekken.

Na een voorspoedige reis met de nodige stops onderweg kwamen we rond 10u aan bij dit betoverende water.

 

Diaan stond ons al op te wachten en kregen gelijk koffie en wat fris aangeboden.

We kregen te horen dat het er heel slecht weer was geweest, en dat de regen hun huisje blank had gezet.

Ook de vangsten vielen die week een beetje tegen omdat het weer er zeer wisselvallig was.

Na 10 min kwam ook Anton er bij zitten, hij was even alles in orde gaan brengen voor ons.

Na de nodige uitleg van hen werden we begeleid naar onze stek.

We zaten op stek 3 en hadden ook nog de kleine caravan er bij genomen voor Mandy de baby van Marco en Suzanne .

Het huisje was gewoon perfect,  je vind niet snel een accommodatie dat zo perfect in orde is als aan dit betaalwater.

Een ruim huisje en een nog ruimere steiger, waar je zowel de hengels kon neerzetten als de vis kon drillen.

Snel werd alles uitgepakt  en de dames begonnen met alles in het huisje te zetten .

Marco en ik gingen in snel tempo de hengels gereed maken.

 

 

Rond 15u lag alles op zijn plaats in het huisje en stonden alle tenten en visspullen klaar voor gebruik.

Ook hadden we de rubberboot klaar gelegd voor het geval van nood, en met de Big Droppers zouden we al de rest doen.

De stekken werden gezocht met de dieptemeter en opgeslagen in de gps .

Na een uurtje of 2 grondig stekken zoeken, gingen we de hengels verder in orde brengen.

 

Omdat we de eerder gevraagde boilie's niet tijdig geleverd hadden gekregen, waren we genoodzaakt ons aas bij iemand anders te bestellen. Via een andere Karper visser hoorde we veel lof hoorde over het merk bumbells, en omdat dat dit aas nog niet zo bekend was besloten we dit te proberen.

We kozen voor de Nutty Nutts en Robinred Garlic van Bumbells en de partikels van de Boilieman.

 

De voerboot werd van boilie's en partikels voorzien en we besloten enkel de stekken aan te voeren en pas de volgende ochtend te beginnen met vissen.

Na een goede nacht rust konden gingen de hengels er de volgende dag in,  na nog geen uur in het water kregen we al een run, helaas het was geen karper, maar een mooie dikke zeelt .

Rond 15:15 vertrok er een hengel op mijn rodpod , en na een tiental minuten drillen lag er een karper van 14,800kg in het net. De spits was er af en het leek een veelbelovende start. Maar niets leek minder waar want de volgende karper diende zich pas 2 dagen later aan om een of 6 ‘s morgens .

Deze was voor mijn vismaat Marco en het was een mooie leder karper van 11,800 kg.

Later die dag diende ook de eerste steur van 8 kg zich aan,  een uurtje later ving Marco een mooie spiegel van 10kg. Om 22:15 volgde er weer een run en had ik een karper van 10,800kg, het leek erop dat de karpers onze stekken gevonden hadden en ons aas goed gekeurd hadden en dat hebben we zeker gemerkt. Elke dag kwamen er wel 1 of meerdere aanbeten welke bijna allemaal verzilverd werden.

Ook Brandon ving geregeld een visje op een kleine vijver waar hij van Anton op mocht vissen, hier zaten ook kleine koi’s  dus brandon zag je soms de hele dag niet meer.

 

Na een wandeling over het domein kwamen we uit bij de kweekvijvers van Anton, we stonden oog in oog met een verschrikkelijk mooi meer waarin echt veel vissen aan het zonnebaden waren waaronder ook een grote koi’s.

Na een kwartier te hebben staan genieten keken we elkaar aan en zonder wat te zeggen dachten we het zelfde hier moeten we vissen, helaas dacht Anton er anders over en vertelde ons dat er dus niet gevist mocht worden, we begrepen het wel maar het voelde hetzelfde als dat je een hond een vette worst voor houd en dan steeds terug trekt.

 

Windmill lake staat niet alleen bekend om haar prachtige stekken, natuur en geweldige vissen maar ook om de kookkunsten van Diaan welke genuttigd konden worden in de bistro of bezorgd worden op de stek. Dus dat moesten we zeker ook eens gaan proberen.

Ook zijn we nog een dagje naar La Pal geweest wat op 10 minuten rijden ligt van Windmill Lake, na eerst door dierenpark gewandeld te hebben konden we ons ook nog even uitleven in de vele attracties welke in dit park aanwezig . Nadat bijna iedereen moe was ( wat hebben kinderen toch een uithoudingsvermogen)zijn we terug gegaan naar Windmill Lake waar we in  de bistro werden opgewacht door Anton en Diaan, na wat gedronken te hebben op het terras wat uitkijkt over een vijvertje waarin je met de penhengel mag vissen kwam het eten eraan. Wij hadden gekozen voor de spareribs en de dames besloten de kapsalon eens te proberen. Een uurtje later zaten we voldaan weer op het terras en wisten het zeker, het eten is hier fantastisch. Toen moest er uiteraard ook nog even gevist worden in het penmeer maar de vissen waren slimmer dan verwacht, alleen Suzanne wist er toch 1 te haken, na wat capriolen met het snoer van de pomp lag er toch een mooi karpertje op de mat. Times fly when you have fun gaat hier zeker op en het was al snel laat, we besloten maar eens terug te gaan naar onze stek waar we in rap tempo de hengels opnieuw  gingen uitvaren. Tijdens het uitvaren stonden we nog eens over het heerlijke eten te praten en al snel waren we het er over eens die kapsalon moesten wij ook maar eens nemen maar dan als lunch op de stek.

 

Als we zouden willen kunnen we gewoon een boek schrijven over ons verblijf en de vangsten op Windmill Lake , dat gaan we dus niet doen en raden iedereen aan om hier zelf eens te boeken voor een fantastische en indrukwekkende (vis)vakantie op dit schitterende domein. In totaal hebben we 35 vissen weten te strikken waarvan 5 Zeelten, 4 steuren, 3 graskarpers, 18 spiegelkarpers, 1 lederkarper en 4 schubkarpers.

De zwaarste vis was een schub van 18,400kg en de kleinste een spiegel van 7,800kg.

 

 

 

 

 

Advertentie

Volg ons!!

Facebook Twitter-2 Email

Binnenkort

dec
25

zo 25-dec-2022

dec
26

ma 26-dec-2022 - zo 08-jan-2023

dec
26

ma 26-dec-2022

jan
1

zo 01-jan-2023

feb
20

ma 20-feb-2023 - zo 26-feb-2023