Beoordeel dit water...

Kwaliteit viswater?: 45% - 20 votes
Wat vind je van het beheer?: 80% - 20 votes
Wat vind je van de stekken?: 75% - 20 votes
Wat vind je van het sanitair?: 50% - 20 votes
Wat vind je van de omgeving?: 50% - 20 votes
Wat vind je van het visbestand?: 60% - 20 votes
Zwaarste vis gevangen op dit water?: 70% - 20 votes
tussen 15kg en 20kg

Totaal score:

Croix Blanche

Croix Blanche

Croix Blache Op deze pagina vind je info over dit water. De meeste info komt van de website : http://www.visvakanties.nl/ Opmerkingen kunnen jullie steeds geven onderaan de pagina .
Croix Blache Op deze pagina vind je info over dit water. De meeste info komt van de website : http://www.visvakanties.nl/ Opmerkingen kunnen jullie steeds geven onderaan de pagina .
61 out of 100 with 140 ratings
Review Croix Blanche

 

Croix Blache 

Op deze pagina vind je info over dit water.

De meeste info komt van de website : http://www.visvakanties.nl/

Opmerkingen en Ratings kunnen jullie steeds geven onderaan de pagina .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Meer

Etangs de la Croix Blanche- Champagnestreek - Frankrijk   afstand v.a. Utrecht 410 km.

Het domein van Croix Blanche bevindt zich in de Champagnestreek op circa 410 km. vanaf Utrecht. Het domein bestaat uit 3 meren, waarvan er 2 bevist mogen worden. De meren zijn ontstaan door zand- en grind-afgraving aan het eind van de zeventiger jaren. Begin 90-er jaren heeft de vorige eigenaar de meren circa 250 driejarige karpers uitgezet. In  1999 heeft de huidige eigenaar Gareth het domein aangekocht en toen waren er nog circa 60 karpers over van de eerste uitzetting in 1990. Bij deze karpers van de 1e uitzetting, die in "99 al over de 20 kg. waren, zijn in 1999, 2000 en 2002 nog grote aantallen karper bijgezet tussen de 15 en 30 lb.. Deze uitzettingen waren onderdeel van het vooruitstrevende uitzettingsprogramma van de eigenaar. Meervallen en graskarpers zijn ook uitgezet in het Tortue Lake.

Deze karpers van de nieuwe uitzettingen deden het goed in beide meren en hun gewichten namen snel toe, dankzij de vele voedingsstoffen in het water en de kwaliteitspellets, die ze gevoerd kregen. Ze zijn uitgegroeid tot een excellente groep grote karpers, waarvan de grootste karper ( van de 1e uitzetting) de 76 lb. heeft bereikt. Deze oude vis is niet meer in leven, maar er zijn een aantal grote karpers van de jongere generatie, die zijn plaats nu innemen.

Beide meren, zowel het 2,5 hectare grote Croix Blanche meer, als het 3,5 hectare grote Tortue-meer bevatten elk meer dan 150 karpers met toppers tussen de 25 en 28 kg. Normaal vindt u ze niet bij Franse commerciële wateren, maar hier vindt u ook grote schubkarpers. Andere vissoorten zijn de grote Meervallen tot over de 85 lb., graskarpers tot over de 40 lb., zeelt, brasem, kroeskarper, voorn, snoek ( vele metersnoeken) en baars.

Het uitzettingsprogramma voor de toekomst is erop gericht om elk jaar diverse vissen uit het kweekmeer tussen de 20 en 26 lb. op de beide vismeren  uit te zetten. Deze vissen worden één voor één met tussenpozen uitgezet, zodat het gevaar voor het bestaande bestand van grote karpers is beperkt tot het minimum. Al de nieuwe vissen worden  eerst 18 maanden in quarantaine gehouden op het kweekmeer, waar ze regelmatig gevoerd worden zonder hengeldruk.

Dieptes variëren op beide meren tussen de 1 en de 3,5 meter. Het water is kristalhelder. 's-Zomers wil er nog wel eens wat wier staan, maar over het algemeen weten de aanwezige graskarpers daar goed raad mee en zijn de kale stukken in het wier echte hotspots. Er zijn géén dwergmeervalletjes. Voerbootjes/baitboats zijn toegestaan. Een roeiboot mag ook gebruikt worden.

Het Croix Blanche meer is 2,5 hectare en heeft 7 stekken. Maximaal voor 6 vissers. Zowel aantal 2-persoons als 1-persoons stekken. De stekken zijn aangelegd met grind, zodat u bijna geen last heeft van modder of regen. De meeste stekken zijn bereikbaar per auto. Verder treft u bij stek 6 van het Croix-meer een 3-kamer stacaravan met een eigen douche, toilet, keuken etc. De stacaravan is geschikt voor 3 tot 4 personen.   

Tortue is circa 3,5 hectare is is driehoekig van vorm. Ook hier dieptes tussen de 1 en 3,5 meter. Hier 8 stekken, max. 6 vissers. Naast karpers tot flink in de 50 pond zitten hier ook grote meervallen (40kg.+) Niet alle stekken zijn per auto bereikbaar.

Verder een prima sanitairgebouw met douches en toiletten. Ook stroompunten voor het opladen van accu's etc.  Boilies te koop van het Engelse topmerk Questbaits worden hier verkocht. Kortom, een klasse water. Niet voor de beginnende visser, maar de wat meer ervaren visser kan hier zeker hele mooie vissen vangen.

 

Stekken_en_Kaart

Croix Blanche-stekkenkaart

Reglement

Reglement Croix Blanche

 • 1. Een grote en dikke onthaakmat is verplicht en een grote weegzak ook.
 • 2. Het gebruik van een bewaarzak en het zakken van vissen is verboden.
 • 3. U dient weerhaakloos te vissen. Platgeknepen weerhaken zijn ook goed . Tubing moet worden gebruik op de hoofdlijn ter bescherming van de vis.
 • 4. Het gebruik van een voerboot is toegestaan mits u binnen uw eigen visgebied blijft.
 • 5. Een desinfectie-middel voor de karpers, zoals bijvoorbeeld Klinic van Kryston is verplicht en wordt gratis verstrekt door de beheerder als u hem dit vraagt.
 • 6. Leadcore is verboden
 • 7. De hoofdlijn dient van nylon te zijn. Gevlochten hoofdlijnen zijn verboden.
 • 8. U mag met maximaal 3 hengels per persoon vissen.
 • 9. De trekkracht van uw lijn moet minstens 15 lb. bedragen
 • 10. Gebruik van markers is niet toegestaan.
 • 11. Geen eigen partikels toegestaan. Ter plaatse zijn veilig bereide partikels te koop.
 • 12. Het vissen met pinda's en of tijgernoten is niet toegestaan.
 • 13. U dient altijd voor uw behoefte het toilet te gebruiken.
 • 14. Geen lege flessen en sigarettenpeuken achterlaten op uw stek. De eigenaar verstrekt gratis vuilniszakken, waar u uw afval in kunt gooien. Svp. lege glazen flessen scheiden (speciale zakken hiervoor).
 • 15. Een biertje of ander alcoholisch vocht drinken is prima , maar het belang van de vissen staat voorop. Indien de beheerder u dronken aantreft dient u eerst uw roes uit te slapen, voordat u weer mag gaan vissen. Dit in verband met de veiligheid van de vissen.
 • 16. Open vuur is niet toegestaan. Ruw of gewelddadig gedracht wordt niet getolereerd en resulteert gelijk in verwijdering van het domein.
 • 17. Niet gebruikt aas of voedsel mag niet in het meer gegooid worden. Dit kan leiden tot verzadiging van de vissen, zodat de mensen die na u komen niets meer vangen. Overtollig aas kunt u aan de beheerder/ bailiff geven, die zal het meestal in de stock-pond/kweekvijver gooien.
 • 18. Indien u ergens over twijfelt, vraag het dan de beheerder.

Route - Locatie

 • ...
 • Het Weer

 • ...
 •  

  Commentaar en Ratings